Medical Village Clinic

Kempen ini akan berakhir dalam
00
hari
:
00
:
00
:
00
RM259,476 of RM250,000 raised
RM
Plus an additional to cover gateway fees.
Personal Info

Donation Total: RM30.00

{amount} donation plus {fee_amount} to help cover fees.

Bantu Viralkan

Kami amat-amat menghargai Tuan Puan untuk share kempen derma ini ke media sosial di bawah. Ianya amat membantu pendedahan kempen yang kami anjurkan kepada masyarakat di luar sana. Klik pada mana-mana butang di bawah:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Medical Village Clinic

Projek Medical Village merupakan projek menaiktaraf akses perkhidmatan penjagaan kesihatan primer (PHC) dijalankan dengan usahasama pihak Cinta Syria Malaysia (CSM) bersama NGO Union of Relief and Development Associations (URDA).

Projek ini dijalankan setelah mengenalpasti masalah kemerosotan ekonomi, inflasi, wabak COVID-19 serta insiden letupan di Beirut yang memberi kesan kepada pelarian Syria, Palestin dan segelintir rakyat Lubnan. Kesannya, isi rumah hidup di bawah garis kemiskinan yang melampau.

Golongan ini terpaksa berhutang demi menampung keperluan asas mereka dari segi makanan, sewa dan ubat-ubatan. Kebanyakan mereka tidak dapat mengakses perkhidwatan perubatan yang diperlukan kerana tidak mempunyai sumber kewangan mencukupi. Antara kos yang dikenakan termasuk kos rawatan dan kos konsultasi doktor. Justeru, golongan ini amat bergantung kepada bantuan kos rawatan yang disediakan oleh pihak NGO.

Oleh itu, Medical Village sangat memerlukan sokongan dana untuk menampung kos rawatan konsultasi wanita hamil dan kanak-kanak (pelarian Syria dan Palestin (PRL, PRS) serta masyarakat Lubnan yang memerlukan. Secara tidak langsung, ini akan mengurangkan beban di Pusat Kesihatan Primer dan Sekunder dan tahap kematian dalam kalangan pesakit.

Kempen ini dijalankan oleh

Cinta Syria Malaysia (dulunya dikenali sebagai Tangisan Syria di Bumi Jordan (TSDBJ)), merupakan pertubuhan bukan kerajaan yang berdaftar dan aktif menjalankan misi-misi kemanusiaan yang mensasarkan golongan pelarian Syria.

Hulurkan sumbangan anda

RM259,476 of RM250,000 raised
RM
Plus an additional to cover gateway fees.
Personal Info

Donation Total: RM30.00

{amount} donation plus {fee_amount} to help cover fees.

Menderma secara manual/Bank Transfer

Jenis Bank: Maybank
Penama: PERSATUAN CINTA SYRIA MALAYSIA
No. Akaun: 562834640983

Rujukan: medical

Whatsapp untuk bantuan

Lakukan derma sambil dibantu oleh pegawai kami yang sentiasa bersedia menerima mesej di Whatsapp. Klik di butang Whatsapp.